Anonym dialog med Konkurransetilsynet

Vi har forbedret tips-siden vår med ny funksjonalitet. Nå kan du som tipser kommunisere anonymt med Konkurransetilsynet gjennom kryptert toveis-dialog på nettsidene våre.

På tips-sidene på konkurransetilsynet.no kan du velge om du vil være anonym eller oppgi navn og kontaktinformasjon. Velger du å være anonym, har du nå likevel mulighet til toveis-dialog med Konkurransetilsynets etterforskere. Din anonymitet vil være sikret ettersom kommunikasjonen går gjennom en ekstern databehandler.

– I 2019 mottok Konkurransetilsynet 434 tips om mulig ulovlig samarbeid eller misbruk av dominerende stilling. Det er en økning på 41 prosent fra 2018 da vi mottok 308 tips. En ny tipsfunksjon med mulighet for anonym dialog gjør det enda mer effektivt for oss å vurdere innholdet i tipsene vi får inn, sier Kari Bjørkhaug som er etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet.

Bjørkhaug understreker at Konkurransetilsynet har taushetsplikt om identiteten til tipser. Taushetsplikten gjelder også overfor parter i saken og deres representanter.

– Du kan bruke tips-siden til å rapportere mistanke om ulovlig samarbeid eller misbruk av dominerende stilling. Alle tips blir vurdert og behandlet konfidensielt av våre etterforskere, og Konkurransetilsynet kan iverksette nærmere undersøkelser, sier Bjørkhaug.

For å sikre din anonymitet ved tips anbefaler Konkurransetilsynet følgende:
– Du bør ikke varsle fra en PC/nettbrett/telefon som er utlevert av arbeidsgiveren din.
– Du bør ikke benytte en PC/nettbrett/telefon som er oppkoblet via bedriftens nettverk
– Gå direkte til tips-siden ved å kopiere eller skrive URL-adressen inn i nettleseren: https://konkurransetilsynet.whistleblowernetwork.net/

Portrettbilde av Kari Bjørkhaug, etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet.
Kari Bjørkhaug, etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet.

Kontaktinformasjon:

Kari Bjørkhaug, etterforskningsdirektør i Konkurransetilsynet.

Pressebilder >>

Pressetelefon: 47 66 77 77


Ønsker du epostvarsel om nyheter fra Konkurransetilsynet? Klikk her >>