Medarbeidere forteller

Portrettbilde av Fredrik Sortland

Fredrik Bjørnestad Sortland, økonom
Fredrik begynte i Konkurransetilsynet i 2018, som nyutdannet samfunnsøkonom fra UiB. Siden da har han vært en del av Avdeling for finans og kommunikasjon i Konkurransetilsynet. De årene han har jobbet i tilsynet, har han jobbet primært med foretakssammenslutninger innen disse markedene.

– Det er høyt tempo og det skjer mye hele tiden i fusjonssaker, det gjør det ganske spennende, forteller Fredrik.

En variert arbeidsdag i Konkurransetilsynet kan inneholde både arbeid med høringsuttalelser, markedsanalyser og markedsavgrensninger.

– Det som kanskje er overraskende, er at det er noe nytt i hver eneste sak. Selv om hver sak kan være ganske lik er det alltid et nytt tema man må lære om, et nytt marked å få innblikk i og nye økonomiske problemstillinger å bryne seg på. I tillegg er vi aktive i samfunnsdebatten og i jevnlig kontakt med advokater og næringsliv, forteller Fredrik.

Fredrik forteller også at som nyutdannet økonom får man i Konkurransetilsynet virkelig muligheten til å bruke det man lærer i praksis.

– Man gjennomfører økonomiske analyser, og lærer å tenke som en økonom. Og fordi vi jobber i team sammen både andre økonomer og jurister, lærer vi mye av hverandre både internt i fagfeltene og på tvers, sier Fredrik.

Portrettbilde av Jenny, som ser mot kamera, ikledd en sort dressjakke mot en hvit bakgrunn.

Jenny Abelvik, jurist
Jenny begynte i Konkurransetilsynet etter å ha fullført mastergraden sin, med fordypning i EU/EØS-rett. Gjennom forskerlinjen og tilknytning til fagmiljøet i Bergen fikk hun tidlig interesse for konkurranserett, og ble fascinert av samspillet mellom jus og økonomi. Da muligheten dukket opp for å jobbe i tilsynet, var valget enkelt.

– Jeg hadde aldri jobbet med konkurranserett før, men ble raskt trygg i rollen, forteller Jenny.

Arbeidshverdagen i Konkurransetilsynet er variert og preget av høyt tempo. Jenny har jobbet med flere typer saker, og oppgavene spenner fra juridiske vurderinger og dokumentgjennomgang til møter med eksterne aktører og behandling av innsynsbegjæringer.

– Det som overrasket meg mest, var hvor mye ansvar man får tidlig. Samtidig får man tett oppfølging og jobber i team med både jurister og økonomer. Det gir en bratt læringskurve og mye faglig utvikling, sier hun.

Jenny trekker også frem det gode arbeidsmiljøet som en viktig del av trivselen. Det arrangeres sosiale aktiviteter gjennom hele året, og det er lav terskel for å bli kjent med kollegaer på tvers av avdelinger.

– Det er et sted hvor man både blir utfordret og ivaretatt. For nyutdannede jurister som er nysgjerrige på konkurranserett og ønsker å jobbe med saker som har stor samfunnsmessig betydning, er dette et veldig godt sted å starte, sier Jenny.