Ny sjeføkonom i Konkurransetilsynet

Professor Kurt R. Brekke er tilsatt som sjeføkonom i Konkurransetilsynet, og tiltrer stillingen i august. Brekke er 47 år og professor ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Han har i en årrekke forsket innenfor konkurranseøkonomi, og har publisert flere studier om konkurranse og regulering særlig innenfor helsesektoren og legemiddelmarkedet. Brekke er for tiden leder av forskningsprogrammet Næringsøkonomi og konkurransepolitikk ved SNF og Centre for Industrial Organisation (CIO) ved NHH, og er en del av ledergruppen til Bergen Center for Competition Law and Economics (BECCLE).

– Vi er svært glad for at Kurt Brekke blir Konkurransetilsynets nye sjeføkonom. Brekke har med utgangspunkt i sitt professorat over år engasjert seg kraftig på konkurranseområdet, og har med dette fått en faglig tung bakgrunn som er viktig for Konkurransetilsynet, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

Kurt Brekke starter jobben som tilsynets sjeføkonom 15. august i år.

– Jeg gleder meg stort til å begynne i stillingen, og ser på dette som en utrolig spennende utfordring. Jeg har alltid vært interessert i konkurransepolitikk. Min første jobb etter studiene var faktisk i Konkurransetilsynet, sier Brekke.