Premiere på Konkurransepodden

I første episode av Konkurransepodden diskuterer vi hvorvidt innkjøpsprisene i dagligvarebransjen bør reguleres. Og i Storbritannia kan direktører som har deltatt i kartellvirksomhet fradømmes retten til å være direktører. Kan det samme skje i Norge?

Det meste du gjør i løpet av en dag er avhengig av god konkurranse. Det gjelder enten du skal handle matvarer, fylle bensin eller kjøpe nye briller. Men hva skjer når konkurransen i et marked ikke fungerer eller noen selskaper samarbeider ulovlig? I Konkurransepodden tar vi opp aktuelle saker fra Norge og verden.

Første episode handler om regulering av innkjøpspriser i dagligvaremarkedet. Konkurransedirektør Lars Sørgard forklarer blant annet hva faglitteraturen sier om temaet, samt hva slags erfaringer andre land har gjort seg med å gripe inn i dagligvarebransjen.

Vi tar også opp en sak fra det britiske rettssystemet. Konkurransemyndighetene i Storbritannia vil nekte to toppledere å være direktører i flere år fremover, fordi selskapene har samarbeidet ulovlig i et kartell. Kunne dette skjedd i Norge?

 

Vi kommer jevnlig ut med nye episoder fremover. De finner du her >>

Du kan også høre Konkurransepodden på acast, itunes og Spotify.

Gruppebilde av personer i studio for Konkurransepodden.