Ny regulering kan gi bedre og billigere bredbånd

Konkurransetilsynet er positiv til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sitt forslag om å endre reguleringen av bredbåndsmarkedet. Dersom flere selskaper med sterk markedsstilling blir pålagt å gi konkurrenter tilgang til nettet sitt kan det øke konkurransen, gi forbrukerne flere alternativer og bidra til lavere priser på bredbåndstjenester.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) foreslår grep som skal bidra til økt konkurranse om leveranse av bredbåndsprodukter i Norge. I dagens regulering er Telenor utpekt som den eneste aktøren med sterk markedsstilling i et nasjonalt marked, og på denne bakgrunn pålagt å åpne opp sine bredbåndsnett for konkurrerende aktører. Nkom har nå identifisert ni ulike bredbåndsaktører med sterk markedsstilling i 12 regionale markeder ulike steder i landet, som de vurderer å pålegge særlige plikter for å sikre økt konkurranse.

– Mange norske bredbåndskunder har i dag ingen alternativer til sin eksisterende leverandør. En ny regulering vil kunne gi forbrukerne flere valgmuligheter og lavere priser på bredbåndstjenester, sier Kristjan Ryste, økonom og seniorrådgiver i Konkurransetilsynet.

Les Konkurransetilsynets høringsuttalelse her.

42865
Portrettbilde av Kristjan Ryste
Kristjan Ryste, seniorrådgiver i Konkurransetilsynet.

Pressetelefon: 47 66 77 77