Din bil – ditt verkstedsvalg

Konkurransetilsynet ønsker gjennom denne rapporten å bevisstgjøre bileiere på at de har rett til å velge verksted og reservedeler når de selv betaler for tjenestene.

Selv om garantivilkårene kan gi inntrykk av noe annet, eller om bileier feilinformeres hos forhandler/merkeverksted, kan bilen vedlikeholdes og repareres utenom merkeverksted. I tillegg kan andre reservedeler enn bilprodusentens egne brukes. Dette skal ikke medføre at bileier mister de garantirettighetene som følger med ved kjøp av ny bil.

Verkstedsvalg er altså normalt opp til bileier. Tilsvarende gjelder for reservedeler så lenge de er av tilsvarende kvalitet som reservedeler av bilprodusentens varemerke. For å opprettholde garantien må bileier normalt følge bilprodusentens vedlikeholdsprogram for bilen, dokumentere alt arbeid som blir utført, passe på at vedlikehold og reparasjoner blir fagmessig utført, og at det verkstedet som benyttes er offentlig godkjent. Både de uavhengige verkstedene og merkeverkstedene kan oppfylle disse kravene.

Til høyre ser du brosjyre om temaet.

Her er også rapporten «Din bil – ditt verkstedsvalg» >>